3 Aralık 2012 Pazartesi

Seedbox nedir ?

Bir sunucu olarak düşünün, mükemmel hızları sayesinde dosyaları çok rahat bir şekilde upload yapabileceğimiz ve ratiomuzu rahatlıkla arttırabileceğimiz sistemdir.

Yaptığı şey, dosyaları bizim yerimize ve her zaman upload etmesidir. Daha çok profesyonel torrent kullanıcıları bu sistemi haftalık veya aylık olarak kiralayarak kullanmaktadırlar.

Bazı sitelerde ratio önemli olduğundan upload etmek sıkıntı olabiliyor. Türkiye'de ki internet hızlarını ve bir dosyayı leech edenleri dikkate aldığımızda, bizim upload ettiğimiz oran, download ettiğimiz oranın yanından bile geçmeyecek derecede az olacaktır.

İşte tüm bu olumsuz şartların önüne geçebilmek adına kullanıcılar seedbox kiralıyor ve ratiosunu bu şekilde dengede tutuyor. (zamunda da bu ratio önemli olmadığından seedbox'a gerek yok)

Şöyle bir şey aklınıza gelebilir.
Fake upload varken neden para verip seedbox kiralayayım. Doğru bir düşünce olmakla beraber zar zor edindiğiniz hesabınızı büyük oranda riske atıyorsunuz demektir. Çünkü siteler seedbox'a izin verirken, fake uploadlara kesinlikle göz yummuyorlar, hemen hesabınızı banlıyorlar.

Bu hizmeti sağlayan siteleri rahatlıkla google da aratarak bulabilirsiniz. Hizmet kalitesi açısından yurtdışı siteler daha verimli olacaktır. Fakat Türkiye de de bu işi iyi yapan sitelerde var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder